23 Ağustos 2017 Çarşamba

GÜL EKMEK





GÜL EKMEK


Malzemeler:

2 su bardağı un
2 yemek kaşığı erimiş soğutulmuş tereyağı
1 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı toz kuru maya
1/2 su bardağı ılık süt
2 adet yumurta birinin sarısı üst kısımlara sürmek için
Tuz

Yapılışı:

Bir yoğurma kabı içine un konulur ortası havuz şeklinde açılır.Toz maya,toz şeker eklenir bir miktarda ılık sütten ilave edilerek maya aktive edilir.Tereyağı,yumurta,tuz konularak karıştırılır.Kalan süt eklenerek hamur yoğurulur üstü kapatılarak yarım saat mayalanması için bekletilir.Hamur iki parçaya bölünür her bir parça hafif unlanarak merdane ile açılır.Büyük boy su bardağı ile dört parça kesilerek resimde görüldüğü gibi yerleştirilir.İlk konulan parçadan başlayarak hamurlar rulo yapılır ve ortadan ikiye kesilir.Hamurlar hafifçe kenarlara doğru açılarak gül şekli verilerek yağlanmış muffin kalıbına yerleştirilir.Yirmi dakika mayalanması için bekletilir yumurta sarısı sürülür 180 derecede ısıtılmış fırında 20-25 dakika arası pişirilir.Afiyet olsun :)