16 Mart 2017 Perşembe

MOZAİK PASTA





MOZAİK PASTA


Malzemeler:

Pasta tabanı için gerekli malzemeler:

100 gr tereyağı eritilmiş
150 gr petibör büskivi

Ara kat için gerekli malzemeler:

150 gr tereyağı
150 gr bitter çikolata
150 gr sütlü çikolata
200 ml krema
200 gr petibör bisküvi

Süslemek için gerekli malzeme:

100-120 gr antep fıstıklı draje

Yapılışı:

Petibör bisküviler rondodan geçirilir erimiş tereyağı eklenir karıştırılır.Karışım 23 cm çapındaki kelepçeli kek kalıbına konulur bastırılarak yerleştirilir pasta tabını oluşturulur.Çikolatalar,tereyağı ve krema büyük bir cam kaseye konulu benmari usulü eritilir.Erimiş karışımdan 6 -7 yemek kaşığı üst kısma konulmak için bir kaseye ayırılır.Petibör bisküviler küçük parçalara bölünür ve büyük cam kasedeki karışıma eklenir.Hazırladığımız pasta tabanına karıştırdığımız bisküviler yerleştirilir bir kaşık yardımı ile bastırılarak üst kısmı düzleştirilir.Ayırdığımız çikolatalı krema üst kısma konulur tekrar düzleştirilir.Pastanın üst kısmındaki krema donmadan antep fıstıklı drajeler yerleştirilir ve en az 4 saat buzdolabında soğutulur.Afiyet olsun 😊

Not:Pastayı kalıptan kolay çıkarabilmek için fön makinesini çok kısa kalıbın kelepçesine tutarsanız pastanız kolayca çıkacaktır.