6 Eylül 2017 Çarşamba

SOĞANLI EKMEK




SOĞANLI EKMEK

Malzemeler:

3,5 su bardağı un
1 su bardağı yoğurt
1/2 su bardağı ayçiçek yağı
2 yemek kaşığı kuru maya
1 yemek kaşığı toz şeker
Tuz
1 kilo kuru soğan
4-5 yemek kaşığı soğanı sotelemek için sıvı yağ

Yapılışı:

Yarım çay bardağı ılık suyun içine kuru maya konulur, toz şekerde ekleyerek karıştırılır, mayanın aktif hale gelmesi için bekletilir.Yoğurma kabına un konulur orta kısmına maya karışımı tuz konulur,yoğurt ve sıvı yağ eklenerek yumuşak ama ele yapışmayan bir hamur oluşturulur.7-8 dakika hamur yoğurulur ve üstü kapalı olarak 1 saat mayalanması için bekletilir.Kuru soğanlar ay şeklinde doğranır ve sıvı yağda  karamel bir renk alana kadar sotelenir soğumaya bırakılır Mayalanan hamurun içine kavrulmuş kuru soğanlar eklenerek tekrar yoğurulur.Ekmek hamuru yağlanmış 30 cm çapındaki fırın tepsisine yerleştirilir.15 dakika tekrar mayalanması için bekletilir ve 170 derecede ısıtılmış fırında 50-60 dakika pişirilir.Soğuyunca dilimlenir servis edilir.Afiyet olsun :)