25 Eylül 2018 Salı

ÇİKOLATALI PUDİNGLİ TART







ÇİKOLATALI PUDİNGLİ TART

Malzemeler:

Tart hamuru için:

400 gr un
150 gr toz şeker
3 adet yumurta
120 gr sıvı yağ
30 gr kakao
1 tatlı kaşığı kabartma tozu

Puding için:

400 ml süt
150 gr toz şeker
30 gr nişasta
1 yemek kaşığı neskafe
2 yemek kaşığı kakao
80 gr bitter çikolata
File badem

Yapılışı:

Puding için bütün kuru malzemeler bir kaba konularak karıştırılır süt eklenerek orta ısıdaki ocakta 2-3 dakika kaynatılır.Puding ocakta iken parçalanmış çikolata konulur ve streç folyo ile hava almıyacak şekilde üstü kapatılır.Hamur için un hariç bütün malzemeler karıştırılır un eklenerek ele yapışmayan bir hamur oluşturulur.Gerekirse bir miktar un eklenebilir.Hamurun 2/3 ü üstünü süslemek için ayrılır kalan hamur merdane ve un yardımı ile açılır.30 cm çapındaki tart kalıbı yağlanır açılan hamur yerleştirilir.Tart kalıbının kenar kısmından üç santim yükseklik bırakılarak fazla hamur kesilir.Puding hamurun üstüne yayılır ayırdığımız hamur tekrar açılır ve dilediğiniz bir bisküvi kalıbıyla şekiller kesilir.Tart kalıbının kenarındaki hamur içeri doğru hafif katlanır ve sırayla şekiller kestiğimiz hamurlar yerleştirilir.Tartın orta kısmına file badem serpilir ve 180 derecede ısıtılmış fırında 35-40 dakika arası pişirilir.Afiyet olsun:)