25 Eylül 2018 Salı

SOYA SOSLU SEBZELİ BONFİLE




SOYA SOSLU SEBZELİ BONFİLE

500 gr jülyen kesilmiş dana bonfile
1 kase soya filizi
1 kase kültür mantarı
1 kase kapya biberi
1 adet kuru soğan
3 dal taze soğan
Soya sosu
Ayçiçek yağı
Toz zencefil,kırmızı toz biber,karabiber

Yapılışı:

Jülyen doğranmış etler iki yemek kaşığı soya sosu,iki yemek kaşığı sıvıyağ,kaşık ucuyla toz zencefil,karabiber,kırmızı biber içinde marine edilir ve bekletilir. Kapya biberi jülyen olarak, mantarlarda ortadan dörde doğranır.Kızgın tavaya bir miktar sıvı yağ konur etler pişirilir.Tavadan etler alınarak kuru soğan, kapya biberi ve mantarlar ilave edilerek sotelenir gerekirse bir miktar sıvıyağ eklenebilir. Tavadaki sebzelerin üstüne iki yemek kaşığı soya sos eklenerek etler tekrar tavaya alınır. Son olarak soya filizi ve doğranmış taze soğan konulur kısa süre sotelenir servis edilir.
Afiyet olsun:)