25 Ağustos 2018 Cumartesi

ANANASLI MERENG PASTA















ANANASLI MERENG PASTA

Malzemeler:

Kek için gerekli malzemeler:

4 adet yumurta sarısı +1 tam yumurta
125 gr toz şeker
125 gr tereyağı (oda ısında bekletilmiş)
200 gr un
2 yemek kaşığı süt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Ananaslı kat için gerekli malzemeler:

1 kutu ananas konservesi 850 gr
1 paket vanilyalı toz puding

Mereng için gerekli malzemeler:

4 yumurta akı
200 gr toz şeker
1 paket vanilya
bir fiske tuz

Kremalı kat için gerekli malzemeler:

500 ml süt
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
1/2 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı

Yapılışı:

1-Yumurta sarıları ve bir tam yumurta toz şeker ile çırpılmaya başlanır.Tereyağı,süt  eklenir un,kabartma tozu,vanilya eklenerek bir süre daha çırpılır.26 cm çapındaki kelepçeli kalıpta 170 derecede ısıtılmış fırında 25-30 dakika pişirilir.Fırından çıkartılan kek soğumaya bırakılır soğuyunca ortadan iki parçaya kesilir.
2-Yumurta beyazları bir fiske tuz ile çırpılmaya başlanır.Aralıklarla toz şeker eklenerek katı bir hal alana kadar çırpılır.Vanilya eklenerek çırpma kabını ters çevirdiğinizde karışım sabit duruyorsa mereng olmuştur.Mereng krema sıkma torbasına doldurulur ikiye kestiğimiz kekin alt kısmına sıkılır.180 derecede ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirilir.
3.Ananas konservesi süzülür dilimleri 9-10 parçaya kesilir.500 ml ananas suyunun içinde vanilyalı puding konularak pişirilir(konserve suyu yeterli olmuyor su ekleyerek yeterli miktarı bulabilirsiniz)Dilimlenmiş ananas parçaları pudinge konulur.Servis tabağına pasta kelepçesi konulur alt kısma kek dilimi yerleştirilir.Ananaslı puding konularak düzleştirilir.
4-Krema için bütün malzemeler süt içine konularak devamlı karıştırılarak pişirilir.Son olarak tereyağı eklenerek ananaslı kat üzerine yayılır ve düzleştirilir.
5-Fırından çıkartılan merengli kat soğuyunca pastanın en üstüne konularak buz dolabında bir gece soğutulur.Pasta kelepçesinden ayrılarak dilimlenir servis edilir.Afiyet olsun:)