12 Temmuz 2020 Pazar

ÇERKEZ TAVUĞU




ÇERKEZ TAVUĞU

Malzemeler:

1 adet tavuk budu
1/2 tavuk göğsü
1 su bardağı mısır unu
1,5 su bardağından biraz fazla su
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 su bardağı ceviz içi
1 çay kaşığı toz kişniş
1/2 çay kaşığı karabiber
2 diş sarımsak
Tuz
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber

Yapılışı.

Tavuk budu ve göğsü haşlanır.Ilık su içine mısır unu konulur devamlı karıştırılarak kısık ateşte beş dakika pişirilir.Rondo içine cevizler konularak çekilir.Domates ve biber salçası,sarımsaklar,kişniş,karabiber ve tuz eklenerek cevizin yağı çıkana kadar tekrar çekilir ve acuka hazırlanmış olur.Haşlanmış tavukların kemiği ve derisi alınır kaba etler didiklenir.Pişirilen mısır lapasının içine 1 su bardağı tavuk suyu eklenerek püre haline gelene kadar karıştırılır.Kıvam koyu ise çok az tavuk suyu konulur.Hazırlanan acuka ilave edilir karıştırılır.Son olarak didiklenmiş tavuk etleri eklenir servis tabağına alınır.Tereyağı kızdırılır toz kırmızı biber konularak hafif kavrulur.Servis tabağındaki çerkez tavuğuna dökülerek servis edilir.Afiyet olsun:)
,