5 Ağustos 2020 Çarşamba

HAMUR DOLMASI


       

  HAMUR DOLMASI

Malzemeler:

3 su bardağı un 
1 adet yumurta
Tuz
Su
250 gr kıyma
1/2 su bardağı köftelik bulgur
1 adet kuru soğan
Karabiber,kırmızı biber,tuz
(bardak ölçüsü 200 ml)

Yapılışı:

Unun içine yumurta ve tuz konulur su eklenerek orta sert bir hamur yoğurulur.Hamurun üstü kapatılıp dinlendirilir bu sırada iç harcı hazırlanır.Köftelik bulgura sıcak su konularak üstü kapatılır şişmesi için bekletilir.Kuru soğan ince küp şeklinde kıyılır bir miktar sıvı yağ eklenerek sotelenir.Kıyma konularak karışım kavrulur tuz ve baharatlar eklenir ocaktan alınır.Son olarak şişmiş olan ince bulgu ilave edilir.Dinlenmiş olan hamur iki eşit parçaya bölünür. İlk parça mantı yufkası inceliğinde açılır bekletilir.Aynı şekilde diğer hamur açılır ve bir su bardağı ile hafif bastırılarak hamura iz çıkması sağlanır.Bu yerlere bir yemek kaşığı iç harçtan konulur.İlk açtığımız yufka üstüne oturtularak iç harcın belirginleşmesi için yufkaya hafifçe bastırılır.Bardak ile hamurlar kesilir bir çatal ile kenarlara bastırılarak uç kısımları sıkıştırılır.Kenarlardan kalan hamur tekrar aynı şekilde bitene kadar tekrarlanır.Bol kaynatan suya tuz atılır hamur dolmaları pişirilir.Servis tabağına süzülerek çıkartılır ve üstüne kızarmış tereyağı,pul biber karışımı dökülür.Lor peyniri serpilerek servis edilir.Afiyet olsun:)