2 Temmuz 2022 Cumartesi

BALLI BİSKÜVİ

BALLI BÜSKİVİ Malzemeler: 2 adet yumurta 100 gr bal 100 gr toz şeker 100 gr ay çiçek yağı 450-500 gr un 1 çay kaşığı karbonat 1 poşet vanilya 1 yumurta sarısı üstü için 1 yemek kaşıüı süt üstü için YAPILIŞI: Yumurtalara toz şeker eklenerek yumurta çırpma teli ile çırpılır.Bal,vanilya ve sıvı yağ konularak karıştırılır.Unun bir miktarı ve karbonat ilave edilir hamur yoğurulur.Unun cinsine göre bu ölçülerde un miktarında değişiklik gösterir,kontrollü eklemekte yarar vardır.Hamur unlu tezgah üzerine alınır yaklaşık 0,7 cm kalınlığında açılır.Yumurta sarısına bir yemek kaşığı süt eklenerek karıştırılır.Yumurta sarısı tüm açılan hamurun üstüne sürülür.Bir çatalın tersiyle hamur üstüne dalgalar çizilir ve rulet ile baklava formunda büskiviler kesilir.Tepsiye dizilir,kenarlardan kalan hamur toparlanarak tekrar şekil verilir.Ben kalan hamuru tekrar açıp üstlerine ayırdığım yumurta akını sürdüm susamla süsledim.180 derecede ısıtılmış fırında 15-18 dakika arası pişirilir.Afiyet olsun:)