19 Temmuz 2022 Salı

KAYISILI TART TATİN

KAYISILI TART TATİN Malzemeler: 900 gr kayısı 50 gt toz şeker Tart hamuru için gerekli malzemeler: 290 gr un 50 gr fındık unu 130 gr tereyağı oda ısında bekletilmiş 2 adet yumurta L boy 1 poşet vanilya 1 poşet kabartma tozu Karamel için gerekli malzemeler. 170 gr toz şeker 110 gr tereyağı Yapılışı: Kayısılar ortadan ikiye kesilir ve toz şeker eklenerek 7-8 dakika kadar kısık ateşte pişirilir.Hamur için tereyağının içine yumurtalar,vanilya,toz şeker,fındık unu konularak yağurmaya başlanır.Un ve kabartma tozu eklenerek hamur hazırlanır.Hamur kalıbın çapı kadar yuvarlak açılır 28 cm.Açılan hamur buz dolabında yarım saat bekletilir.Karamel için toz şeker eritilir istenilen rengi alınca tereyağı konulur ve kaynatılır.Kalıba döklür,kayısılar çekirdek kısmı yukarı gelecek şekilde dizilir.Buz dolabından alınan tart hamuru kayısıların üstüne yerleştirilir,kenarları içe doğru sıkıştırılır.Hamurun üstüne kürdan ile delikler açılır ve 170 derecede ısıtılmış fırında 40 dakika pişirilir.Soğuyan kayısılı tart tatin servise hazırdır.Afiyet olsun:)