2 Temmuz 2022 Cumartesi

TOPRAK GÜVEÇ SUNUMLU PİDELİ ET TARİFİ

TOPRAK GÜVEÇ SUNUMLU PİDELİ ET TARİFİ Malzemeler: 700-800 gr dana biftek 1 orta boy kuru soğan 2 adet kapya biberi 1 adet havuç 5-6 adet sivri biber 2 orta boy domates 5-6 diş sarımsak 1 tatlı kaşığı tane karabiber 1-2 tane defne yaprağı 2 yemek kaşığı tereyağı Tuz ve diğer baharatlar Pidesi için gerekli malzemeler: 150 gr un 1 yemek kaşığı sıvı yağ 1 tatlı kaşığı toz şeker 1 çay kaşığı kuru maya tuz Susam,çörek otu ve yumurta sarısı Yapılışı: İri doğranmış etler iki yemek kaşığı kızgın sıvı yağ içinde mühürlenir.Defne yaprağı,tane karabiber ve tuz konulur.Etlerin üstünü geçecek kadar su ilave edilerek kısık ateşte bir saat pişirilir.Pişen etler bir tabağa alınır et suyu süzğeçten geçirilir.Havuç jülyen,kuru soğan ay şeklinde doğranır.Tavaya az miktarda sıvı yağ ve tereyağı eklenir,önce havuçlar sonra kuru soğan ve sarımsaklar eklenerek sotelenmeye başlanır.Sırasıyla doğranmış kapya biber ve sivri biber ilave edilir.Son olarak domates tuz,kırmızı toz biber,kara biber,pul biber ve etin suyunda konularak beş dakika pişirilir.Pide hamuru için unun içine kuru maya,toz şeker,tuz ve sıvı yağ eklenir.Ilık su eklenerek yumuşak bir hamur yoğurulur.Hamur yarım saat mayalandırılır.Et sebze karışımı güveç kap içine alınır.hamur güveç kabın çapından biraz büyük açılır ve stüne yerleştirilir.Hamurun üstüne yumurta sarısı sürülür.Susam,çörek otu serpilerek 180 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık yarım saat pişirlir.Servis esnasında pide kesilir,tabaklara konmak için dilimlenir servis edilir.Afiyet olsun:)