28 Kasım 2016 Pazartesi

MUZLU FINDIKLI PASTA






MUZLU FINDIKLI PASTA



Malzemeler:

Pandispanya malzemeleri:

6 adet yumurta L boy
250 gr toz şeker
1 paket vanilya
200 gr un
50 gr buğday nişastası
50 gr ayçiçek yağı
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Bir fiske tuz

Hazırlanışı:

26 cm büyüklüğünde kelepçeli ortası delik kek kalıbı tereyağı ile yağlanır.Yumurtalar bir fiske tuz ile çırpılmaya başlanır.Yumurtalar üç katı olana kadar çırpılır açık krem renk almalıdır.Unun içine nişasta ve kabartma tozu konularak karıştırılır.Un karışımı kaşık kaşık yumurtalara ilave edilir ve plastik spatula ile yavaş yavaş karıştırılır.Son olarak sıvı yağ konulur karıştırılır kalıba dökülür.180 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 40 45 dakika pişirilir fırında çıkarmadan önce kürdan ile pişip pişmediğine bakılır.

Krema malzemeleri:

1 litre süt
110 gr mısır yada buğday nişastası
2 paket vanilya
125 gr tereyağı oda ısısında beklemiş
250 gr pudra şekeri

Hazırlanışı:

Süt bir tencereye konulur nişasta eklenir orta ısıda devamlı karıştırılarak pişirilir krema pişince vanilyalar eklenir.Cam bir kaseye krema konulur üstüne streç film yerleştirilir krema hiç hava almamalıdır bu sayede üst kısmı kabuk tutmaz ve tamamen soğutulur.Tereyağı ayrı bir kaba konulur pudra şekeri konularak mikser ile çırpılır.Tereyağı ve pudra şekeri birbirine tamamen karışıp beyaz bir renk alana kadar çırpılır.Tamamen soğuyan krema tereyağın içine kaşık kaşık konularak mikser ile çırpılır ve krema tamamlanmış olur.

Pastanın tamamlanması:

150 gr kavrulmuş fındık
3-4 adet muz

Pandispanya üç eşit parçaya kesilir.Muzlardan bir tanesi üst süslemesi için ayrılır kalanı enine dilimlenir. Fındıkta aynı şekilde bir miktar üst süslemesi için ayrılarak kalanı rondodan geçirilir.Servis tabağına bir kat pandispanya konulara krema sürülür ve muz dilimleri dizilir.İkinci kat pandispanya muzların üstüne konulur aynı şekilde krema sürülür ve bol fındık serpilir.Son olarak üst parça pandispanya yerleştirilir ve krema ile pastanın her  yeri kaplanır.Pasta tamamen krema ile kaplandıktan sonra alt kısımları dövülmüş fındık ile süslenir ve bir gece buz dolabında dinlendirilir.Servis edilirken zevkinize göre kalan muz dilimleri ve fındıklarla süslenir dilimlenir servis edilir.Afiyet olsun :)


Bu lezzetli pasta benim tarif defterime yirmi yedi sene önce kaydettiğim bir tarif.Ölçülerim kahve fincanıymış şimdi gram olarak çevirdim ve krema kabuk tutmasın diye devamlı karıştırırdım şimdi streç film ile bu sorun ortadan kalktı:))Gerçekten çok hafif ve dilimlenince çok bereketli umarım beğenirsiniz.