13 Mart 2017 Pazartesi

KARNABAHAR SALATASI




KARNABAHAR SALATASI


Malzemeler:

1 adet karnabahar
1/2 çay bardağı ay çiçek yağı
Tuz
3 adet haşlanmış yumurta
1/2 demet dereotu
1 adet kırmızı soğan

Sos malzemeleri:

1 su bardağı süzme yoğurt
1/2 su bardağı mayonez
2 yemek kaşığı hardal
2 yemek kaşığı bal
1 adet limonun suyu
3 diş sarımsak

Yapılışı:

Karnabahar çok küçük parçalara bölünür fırın tepsisine konulur ay çiçek yağı ve tuz eklenir 200 derecede ısıtılmış fırında 30 dakika pişirilir.Fırından alınan karnabahar soğumaya bırakılır.Dereotu ince kıyılır haşlanmış yumurtalar küçük şekilde doğranır ve kırmızı soğanda kıyılır ve soğuyan karnabahara eklenir.Sos için süzme yoğurda mayonez, hardal,bal,dövülmüş sarımsak,limon suyu eklenir karıştırılır salataya ilave edilir.Karnabahar salatası servise hazırdır.Afiyet olsun:)