27 Mart 2021 Cumartesi

DONAT TARİFİ

   











DONAT TARİFİ

Malzemeler:

500 gr un

20 gr yaş maya

50 gr toz şeker

50 gr tereyağı eritilmiş

200 ml ılık süt

2 adet yumurta

Bir fiske tuz

Yapılışı:

Ilık sütün içine toz şeker ve yaş maya ufalanarak eklenir,karıştırılır.Maya aktif hale gelince yumurtalar,tereyağı,tuz eklenerek karıştırılır.Un kontrollü eklenerek yumuşak bir hamur yoğurulur.Hamur yarım saat yada kırk beş dakika üstü kapalı olarak mayalandırılır.Mayalanan hamur unlu tezgah üzerine alınarak merdane ile bir santim kalınlığında açılır.Bardak yada yuvarlak bir kalıpla kesilir,ortasıda kesilir.Hamur bitene kadar bu işlem devam eder.Derin bir tencere içine ay çiçek yağı konularak ısıtılır.Orta ısıda donatlar iki taraflı kızartılır.

Üst süslemesi için gerekli malzemeler:

150-200 gr bitter çikolata

150-200 gr beyaz çikolata

Taze çilek,draje,bisküvi ve arzuya göre çikolatalı barlar

Yapılışı:

Bitter çikolata kıyılır ve 1/3 ü benmari usulü eritilir.Çikolata sıcak su içinden alınır ve kalan çikolata eklenerek karıştırılır.Bu işlemler çikolata temperlenmiş olur.Kızarmış donatlar çikolataya batırılır ve hafif donmaya başlayınca süslenir.Beyaz çikolatayada aynı işlem yapılır ve donatlar batırılır süslenir.Bu ölçüden 16 donat hazırlanır.Afiyet olsun:)