2 Nisan 2021 Cuma

HİNDİ ETİNDEN BÜRYAN PİLAVI RUMELİ TARİFİ




 HİNDİ ETİNDEN BÜRYAN PİLAVI RUMELİ TARİFİ


Malzemeler.

750 gr hindi kapama eti

2 su bardağı pirinç

1 adet orta boy kuru soğan

1 adet orta boy havuç

1/2 su bardağı domates sos

1 yemek kaşığı tereyağı ve 1 küçük çay bardağı sıvı yağ

Karabiber

Tuz

Çiğ badem

Yapılışı:

Hindi etleri kızgın sıvı yağında mühürlenir ve tereyağı ilave edilir..Kıyılmış kuru soğan eklenerek kavrulur, bir süre sonra rendelenmiş havuçlar konulur havuçlar yumuşayana dek kavrulur.Domates sos eklenir karabiber,tuz ve 3 su bardağı su konularak düdüklü tencerede yarım saat pişirilir.Pirinçlere tuz eklenir,sıcak su dökülerek yarım saat bekletilir.Fırın kabına yıkanmış süzülmüş pirinçler yayılarak konulur.Hindi etleri pirincin üstüne dizilir ve suyuda dökülür.Alüminyum folyo ile fırın kabının üstü sıkıca kapatılır.180 derecede ısıtılmış fırında 40-45 dakika pişirilir.Afiyet olsun:)