5 Mart 2022 Cumartesi

ANTRİKOT DÖKÜM TAVADA NASIL PİŞİRİLİR


  ANTRİKOT  DÖKÜM TAVADA NASIL PİŞİRİLİR


Malzemeler:

2 dilim antrikot

Bir miktar biberiye

Bir miktar kekik

Karabiber,tuz

Ay çiçek yağı

Tereyağı

Yapılışı:

Döküm tava yüksek ısıda ocağa konulur.Et dilimleri bir miktar ay çiçek yağı ile yağlanır,tuz ,karabiber serpilir.Döküm tavaya elimiz tutulur 4 saniye sıcaklığa dayanamıyorsa tava hazırdır.etler tavanın çizgileri yatay gelecek şekilde dizilir ve 2-3 dakika etin kalınlığına göre pişirilir.Et dilimleri maşa ile bu sefer dikey gelecek şekilde konularak tekrar 2-3 dakika kızartılır.Bu sayede etlerin üstünde artı şekli oluşur.Ayrı bir tavaya 2-3 yemek kaşığı tereyağı eritilir ve kekik,biberiye konulur.Et dilimlerinin diğer yönleride aynı şekilde kızartılır ve tereyağlı,baharatlı tavada kısa süre kızartılır.Ekşi mayalı ekmek dilimleride tereyağlı tavada arkalı önlü kızartılır servis edilir.Afiyet olsun:)