5 Mart 2022 Cumartesi

PORTAKAL DOLGULU ÇÖREK

  


  PORTAKAL DOLGULU ÇÖREK


Malzemeler:


300 gr un

1 tatlı kaşığı kuru maya

2 yemek kaşığı toz şeker

1 poşet vanilya

150 ml ılık süt

1 yemek kaşığı tereyağı

1 yumurta sarısı üstlerine sürmek için ayrılacak


Portakallı dolgu için gerekli malzemeler:

200 ml taze sıkılmış portakal

2 yemek kaşığı toz şeker

2 yemek kaşığı nişasta

1 yemek kaşığı tereyağı

Yapılışı:

Unun içine,toz şeker,vanilya,kuru maya konularak karıştırılır.Ilık süt,tereyağı ve yumurta akı konularak hamur yoğurulur.Hamur bir saat mayalandırılır.Portakallı dolgu harcı için,portakal suyunun içine toz şeker ve nişasta konulur pişirilir.Kıvam koyulaşınca tereyağı eklenerek karıştırılır.Üstü streçle sıkıca kapatılır ve soğumaya bırakılır.Mayalanan hamur 8 eşit parçaya bölünür.Bir merdane ile bezeler açılır,uç kısımdan yuvarlanarak birleşim yeri sıkıca kapatılır oval bir şekil verilir,tepsiye dizilir.Hamurlar 15 dakika mayalandırılır,yumurta sarısı sürülür ve file badem konularak 180 derecede ısıtılmış fırında 25-30 dakika pişirilir.Çörekler ortadan ikiye kesilir ve portakallı krema,krema torbasına konularak sıkılır.Pudra şekeri ile süslenen çörekler servise hazırdır.Afiyet olsun:)