15 Mart 2022 Salı

SEMBUSEK YÖRESEL TARİF




SEMBUSEK YÖRESEL TARİF


Malzemeler:

4 su bardağı un bardak ölçüm 200 ml

Yarım çay bardağı sıvı yağ bardak ölçüm 125 ml

Yarım çay bardağı yoğurt

1 adet yumurta

bir çay kaşığı karbonat

Tuz

Aldığı kadar su

İç harcı için gerekli malzemeler:

400 gr kıyma

3 adet orta boy kuru soğan

2-3 yemek kaşığı zeytin yağı

3 yemek kaşığı çam fıstığı

Yarım demet kıyılmış maydanoz

1 tatlı kaşığı silme yeni bahar

Tuz

Kızartmak için ay çiçek yağı


Yapılışı:

Öncelikle iç harç hazırlanır soğumaya bırakılır.Kuru soğan kıyılır,dolmalık fıstık ile kavrulmaya başlanır.Kıyma eklenir,kavrulunca tuz,yeni bahar son olarak kıyılmış maydanoz ilave edilir.Hamur için yumurta,sıvı yağ ve yoğurt çırpılır,karbonat ve tuz eklenir.Un ilave edilir su azar azar konularak yumuşak bir hamur yoğurulur.Hamur 8 eşit bezeye bölünür,üstü örtülür olarak 15 dakika dinlendirilir.Her beze açılır iç harç konulur,kenarları hafif su ile ıslatılır rulet ile kesilir.Bütün hamurlar hazırlanır ve ay çiçek yağında kızartılır.Afiyet olsun:)