3 Nisan 2022 Pazar

KUPTA MİMOZA ÇİÇEĞİ TATLISI

 KUPTA MİMOZA ÇİÇEĞİ TATLISI


Malzemeler:

Kek hamuru için gerekli malzemeler:

2 adet yumurta

60 gr un

60 gr toz şeker

1 çay kaşığı kabartma tozu

Yarım limon kabuğu rendesi

Kreması için gerekli malzemeler:

250 ml süt

200 ml krema

4 adet kivi

2 yumurta sarısı

70 gr toz şeker

20 gr nişasta

1 dilim limon kabuğu

Yapılışı:

Sütün içine limon kabuğu dilimi konularak kısık ocağa alınır.Nişastanın içine toz şeker,yumurta sarıları eklenerek çırpılır.Ilık süt karışıma konularak karıştırılır,tekrar ocağa alınarak pişirilir.Karışım yayvan bir tabağa konulur,üstü streçle kapatılarak soğumaya bırakılır.Kek için yumurtalara toz şeker eklenir mikser ile çırpılır.Un,kabartma tozu konularak kek hamuru hazırlanır.Dik dörtgen,altına pişirme kağıdı serili kalıba yayılır.180 derecede ısıtılmış fırında pişirilir.Krema mikser ile çırpılır,önceden pişirilen,soğumuş karışım kaşık kaşık eklenir.Kiviler soyulur doğranır,kremaya ilave edilir.Kek hamuru sunum bardağı ölçülerindeki büskivi kalıbıyla kesilir,kek dilimleri bütün sunum bardaklarının tabanına yerleştirilir.Hazırlanan krema keklerin üstüne ilave edilir,tekrar bir dilim kek konulur.Tekrar kremadan eklenir üst kısımlarına kalan kek parçaları küp şeklinde doğranarak mimoza çiçeği tatlısı süslenir.Afiyet olsun:)