5 Nisan 2022 Salı

KURU MEYVELİ PALUZE PELTE TATİFİ

KURU MEYVELİ PALUZE PELTE TATİFİ Malzemeler: 5 su bardağı su 1 su bardağı toz şeker 4 yemek kaşığı nişasta 1 neskafe fincanı doğranmış kuru incir 1 neskafe fincanı doğranmış kuru kayısı 1 neskafe fincanı çekirdeksiz izmir üzümü 1 neskafe fincanı hurma 1 neskafe fincanı kıyılmuş ceviz içi Yapılışı: Bütün kuru meyveler ceviz hariç küçük doğranır,suda 5 dakika bekletilir.Tencereye su,toz şeker ve nişasta konularak karıştırılır.Ocağa alınır kaynamaya başlayınca kuru meyveler eklenir.Kuru meyvelar çok kuru değilse bu kadar suda bekletmek yeterli olur.Bir müddet kısık ateşte pişirlir ve ceviz içi konulur.Kuplara yada kaselere paylaştırılır soğumaya bırakılır.Tarçın arzuya göre süslenir servis edilir.Afiyet olsun:)