2 Kasım 2023 Perşembe

KÖZ PATLICAN KEBABI

KÖZ PATLICAN KEBABI 2 adet büyük boy bostan patlıcanı yada 1 kğ kemer patlıcan. 500 gr dana kuşbaşı. 1 adet kuru soğan. 2 diş sarımsak. 1 su bardağı domates püresi. 2-3 adet sivri biber. Tuz,karabiber,pul biber,kekik. Yapılışı: Patlıcanlar bir kaç yerinden delinerek közmatikte közlenir.Kuş başı et düdüklüde yada açık tencerede pişirilir.Kuru soğan,sarımsak sıvı yağda sotelenmeye başlanır.Siri biberler ve haşlanmış et ilave edilir.Son olarak domates püresi ve salça konulur.Tuz ve baharatlarlarla tatlandırılır.Etin suyundan bir miktar konularak kısa süre ocakta pişirilir.Köz patlıcanlar soyulur,kuş başı et büyüklüğünde doğranır.Et karışımı ve köz patlıcanlar birleştrilir,ısıya dayanıklı bir servis kabına alınır.180 derecede ısıtılmış fırında 20 dakika pişirilir.Afiyet olsun:)