10 Kasım 2023 Cuma

PATLICANLI SPAGETTİ MAKRNA VEJETERYAN TARİF

PATLICANLI SPAGETTİ MAKARNA VELETERYAN TARİF Malzemeler: 2 yada 3 adet bostan patlıcanı. 200 gr spagetti makarna. 2,5 su bardağı domates püresi. Bir miktae taze fesleğeni. 2-3 diş sarımsak. Bir kase rendelenmiş kaşar peyniri. Tuz,karabiber. Yapılışı: Patlıcanlar uzunlamasına kesilir fırın tepsisine dizilir,her iki yanına zeytin yağı sürülür,tuzlanır ve 200 derecede ısıtılmış fırında hafif kızarana kadar pişirilir.Sos tenceresinin içine zeytinyağı ve sarımsak rendesi konularak sotelenir.Domates püresi,tuz,karabiber,bir miktar toz şeker konularak sos suyunu çekene kadar kaynatılır.Makarna paket üstündeki talimata göre haşlanır.Fırına dayanıklı bir servis kabının altına domates sostan konulur ve patlıcan dilimleri dizilir.Dilimlerin içine bir yemek kaşığı domates sos ve bir miktar rendelenmiş kaşar konulur.Spegetti makarna çatal yardımı ile yuvarlanır ve patlıcanın ortasına yerleştirilir.Tekrar domates sos ve rendelenmiş kaşar konularak paylıcanın üste gelen kısmı kapak gibi kapatılır.Yine kalan sos ve rendelenmiş kaşar eklenerek 200 dercede ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirilir.Taze feslegen yapraklarıyla süslenir,servis edilir.Afiyet olsun:)