2 Kasım 2023 Perşembe

TEKİRDAĞ KÖFTE TARİFİ

TEKİRDAĞ KÖFTE TARİFİ 500 gr orta yağlı dana kıyma. 1 adet iri boy kuru soğan. 2 diş sarımsak. 2 yemek kaşığı galeta unu. 1 tatlı kaşığı karbonat. 1 yemakkaşığı limon suyu. Tuz,karabiber,pul biber. Yapılışı: Kıymanın içine karbonat ve karbonatın üstüne limon suyu dökülür.Kıyma mümkün olduğu kadar yoğurulur,üstü kapalı olarak 4-5 saat buz dolabında bekletilir.Kuru soğan rendenin ince yerinden rendelenir,fazla suyu süzdürülür.Sarımsak rendelenir kuru soğan,galeta unu,tuz,karabiner,pul biber(ölçüsü) damak zevkine bağlı kıymaya eklenir.Köfte karışımı yaklaşık on dakika yoğurulur ve üstü kapalı olarak bir gece yada sabah hazırlayıp akşama kada buz dolabında bekletilir.Köfteden küçük parçalar kopartılır uzun yuvarlanır.Döküm ızgara tavası yüksek ateşte kızdırılır hafif sıvı yağ ile yağlanır ve tekirdağ köfteler çevire çevire kızartılır.Yanında sunulmak üzere ekmek dilimleri zeytin yağı ve toz biber karışımı sürülerek köfteler kızarmadan önce kızartılır.acı sos için domates püresi içine acı biber salçası,zeytin yağı,bir miktar kara biber,bir miktar toz şeker,kekik eklenerek karıştırılır ve tekirdağ köfteler ile sunulur.Afiyet olsun:)