10 Kasım 2023 Cuma

NOHUT ÇORBASI TARİFİ

NOHUT ÇORBASI TARİFİ Malzemeler: 3 bardak haçlanmış nohut bardak öçüm 250 ml. 1 adet orta boy patattes. 1 adet orta boy havuç. 1 adet orta boy kuru soğan. 2-3 diş sarımsak. 1 yemek kaşığı domates salçası. Tuz,1 çay kaşığı tepeleme kimyon,yarım çay kaşığı karabiber,1 çay kaşığı pul biber. Yapılışı: Kuru soğan sıvı yağ içinde sotelenmeye başlanır.Sarımsak rendesi,küp doğranmış patattes ve havuç eklenerek bir süre daha sotelenir.Domates salçası,tuz ve baharatlar ilave edilir.Haşlanmış nohuttan birez ayrılır üstüne koymak için kalanı tencereye eklenir.Tencereki malzemelerin üstünü geçecek kadar su konularak sebzeler pişene kadar ocakta kaynatılır.Sebzeler pişimce el blenderiyle pürüzsüz kıvam alana kadar çekilir.Tereyağı ve bir miktar sıvı yağın içine ayırdığımız nohutlar konularak kısa süre kavrulur ve 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber eklenir,ocaktan alınır.Servis esnasında 1-2 yemek kaşığı biberli nohutlardan çorba kasesinin üstüne konularak servis edilir.Afiyet olsun:)