15 Mart 2015 Pazar

BADEMLİ BİSCOTTİ



BADEMLİ BİSCOTTİ


Malzemeler:

175 gr çiğ badem
250 gr un
180 gr toz şeker
1 tatlı kaşığı kabart tozu
2 paket vanilya
2 adet yumurta
25 gr tereyağı (oda sıcaklığında bekletilmiş)
6-7 damla Dr oetker badem aroması
Bir fiske tuz

Yapılışı:

Kuru malzemeler un,kabartma tozu,tuz,vanilya bir kap içinde karıştırılır.Toz şeker ve yumurtalar çırpılır yumuşak tereyağı,badem aroması ilave edilir.Kuru malzemeler eklenerek hamur yoğurulur.Yumuşak hafif ele yapışan bir hamur oluşturulur.Son olarak bademler eklenir hamur çok ele yapışıyorsa 1-2 yemek kaşığı un ile hamur toparlanır.Tezgah üzeri unlanır hamur iki eşit parçaya kesilir.Her parça 25 cm uzunluğunda rulo yapılır pişirme kağıdı serili fırın tepsisine yerleştirilir.Fırın 180 dereceye ayarlanır ve kızgın fırında hamurlar 25 - 30 dakika arası pişirilir.Fırından çıkan hamurlar tamamen soğumaya bırakılır.Biscotti hamurları yaklaşık olarak 13 mm kalınlığında hafif verev olarak dilimlenir tekrar tepsiye dizilir.180 derecede ısıtılmış fırında dilimler 15 dakika bekletilerek kurutulur.Afiyet olsun :)