29 Mart 2015 Pazar

HURMALI KURABİYE




HURMALI KURABİYE


Malzemeler:

125 gr margarin (oda sıcaklığında bekletilmiş)
2 adet yumurta
1/2 su bardağı pudra şekeri
1/2 su bardağı buğday nişastası
1,5 su bardağı un
1 çay kaşığı karbonat

İç malzemesi için:

350- 400 gr hurma
1 tatlı kaşığı tarçın

Süslemek için:

Pudra şekeri

Yapılışı:

Yumuşak margarin ( tereyağı da kullanılabilir ama ben margarin kullandım)pudra şekeri ile çırpılır yumurtalar ilave edilir.Nişasta,un ve karbonat eklenerek hamur yoğurulur. Hamurun üstü kapatılır dinlenmeye bırakılır.Hurmaların çekirdekleri ayıklanır bir kevgire konulur.Tencereye su konulur hurmaları koyduğumuz kevgir tencerenin üstüne oturtulur birde tencere kapağı kapatılır.Su kaynadıktan 8-10 dakika sonra hurmalar yumuşamış olur tencerenin üstünden alınır.Hurmalar çatal ile ezilir tarçın eklenir irice misket büyüklüğünde yuvarlaklar yapılır.Hamur 22-23 adet parçaya bölünür her parça avuç içinde inceltilir.Yuvarlanan hurma hamurun içine yerleştirilir ve top şeklinde yuvarlanır.Kömbe kalıbı sıvı yağ ile hafif yağlanır yuvarladığımız hamur yerleştirilir bastırılır.Kömbe kalıbı hafif masaya vurularak şekil verilmiş kurabiye çıkartılır.Isıtılmış 180 derecedeki fırında 20-25 dakika arası pişirilir.Fırında çıkarılan kurabiyelerin üstüne pudra şekeri serpilir.Afiyet olsun :)