6 Mart 2015 Cuma

KREMALI KEK


KREMALI KEK


Malzemeler:

2 adet yumurta
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı margarin (eritilmiş)
3.5 çay bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Krema malzemeleri:

2 su bardağı süt
2 dolu yemek kaşığı un
1 çay bardağı toz şeker
1 yumurta sarısı
1 paket vanilya
1/2 çay bardağı margarin (eritilmiş)

Yapılışı:

Ortası delik 25 cm çapında kek kalıbı margarin ile yağlanır.Bir çırpma kabında yumurtalar,toz şeker ve vanilya 3-4 dakika çırpılır.Yoğurt,erimiş soğumuş margarin eklenir.Unun içine kabartma tozu eklenir ve  elenerek çırpma kabına ilave edilir karıştırılır.Kek karışımı yağlanmış kek kalıbına konulur ve 180 derecede ısıtılmış fırında 30-35 dakika pişirilir.Fırından çıkan kek soğumaya bırakılır.Krema için süt,toz şeker,yumurta sarısı ve un çırpma teli ile çırpılır.Orta ateşte devamlı karıştırılarak krema pişirilir.Vanilya ve erimiş margarin eklenerek krema ocaktan alınır.Kremanın kabuk tutmaması için streç film ile sıkıca hava almayacak şekilde örtülüp soğumaya bırakılır.Kek ortadan ikiye kesilir.Soğumuş krema kekin kestiğimiz bölümüne sürülür üst kısmı yerleştirilir.Pudra şekeri kekin üstüne serpilir 3-4 saat buz dolabında soğutulur.Buzdolabından çıkan kek dilimlenerek servis edilir.Afiyet olsun :)

Sevgili arkadaşım Neycan hanımın tarifidir :)