8 Kasım 2016 Salı

BALKABAKLI CHEESECAKE




BALKABAKLI CHEESECAKE

Malzemeler:

2,5 paket ETİ kakaolu bisküvi (bir paket 125 gr)
100 gr tereyağı
250 gr haşlanmış kestane cinsi bal kabağı
250 gr süzme yoğurt
2 adet yumurta
3 adet yumurta sarısı
150 gr toz şeker
30 gr un
1 dolu tatlı kaşığı tarçın
1 paket vanılya şekeri
50 gr bitter çikolata  üst süslemesi için

Yapılışı:

1.Eti kakaolu bisküvi rondodan geçirilir un haline gelince eritilmiş tereyağı konularak karıştırılır.23 cm çapındaki kelepçeli kek kalıbına karışım boşaltılır el ile bastırılarak tabanı ve kenarları kaplanır.Mümkün olduğu kadar sıkıca bastırılarak kaplanmış olan kalıp 160 derecede ısıtılmış fırına konulur 15 dakika pişirilir ve soğumaya bırakılır.
2.Haşlanmış kabak el blendırından geçirilir pürüzsüz bir hal alır.Özellikle kestane cinsi bal kabağı kullanılmalıdır.Rengi koyu kavuniçi olan şeker kabağı çok fazla su ihtiva ettiği için bu tarifte sonuç pek iyi olma için kestane cinsi kabak kullanılmalıdır.
3.Çırpma kabına süzme yoğurt ve yumurtalar konulur mikser ile çırpılır.Sırasıyla şeker,vanilya,tarçın ve bal kabağı konularak çırpmaya devam edilir.Son olarak un eklenir ve çırpma işlemine son verilir.Karışım hazırlanan kalıbın içine boşaltılır üst kısmı düzeltilir.
4.Bitter çikolata benmari usulü ertilir.Erimiş çikolata cheese kekin üstüne yuvarlak şekiller olarak konulur ve bir kürdan ile yuvarlakların üstünden çekilir arzu edilen şekiller verilir.
5.160 derecede ısıtılmış fırına kek kalıbımız konulur ve 55-60 dakika arası pişirilir.Fırından çıkarılan soğuyan cheesecake en az 4 saat buz dolabında soğutulur ve servise hazır olur.Afiyet olsun :)