12 Kasım 2016 Cumartesi

YUFKALI TAVUKLU TİRİT TARİFİ



YUFKALI TAVUKLU TİRİT TARİFİ

Malzemeler:

3.4 köy yufkası
1 adet bütün tavuk
1/2 su bardağı çekilmiş ceviz içi
2 yemek kaşığı tereyağı

Yapılışı:

Semt pazarlarında veya marketlerde kuru yada ıslatılmış olarak satılan köy yufkalarından bir tanesi rulo yapılır.Her rulo üç santim kalınlığında kesilir ve fırın kabına dik olarak dizilir.200 derecede ısıtılmış fırında on on beş dakika fırınlanır.Tavuk haşlanır ve ufak parçalara bölünür.Tavuğun suyu süzgeçten geçirilir.Fırından çıkartılan biraz soğuyan yufkaların üstüne kepçe yardımı ile tavuk suyu gezdirilir çok fazla dökülmemelidir aksi takdirde yufkalar hamur olabilir.Eritilmiş tereyağı ve cevizde döküldükten sonra tavuk etleri üst kısma yerleştirilerek servise hazır hele gelir.Afiyet olsun:)

Bu tarif Sinop gerzeli bir ablamın tarifinden uyarlanmıştır.Kendisi yufkaları açıp saçta pişirerek hazırlardı.İmkanlar dahilinde bende böyle hazırladım.