21 Mayıs 2018 Pazartesi

RULO TATLI






RULO TATLI

Malzemeler:

250 gr tereyağı yada margarin oda ısısında bekletilmiş
3 yemek kaşığı yoğurt
3 yemek kaşığı ayçiçek yağı
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Bir fiske tuz
Un
1 su bardağı dövülmüş ceviz

Şerbet için:

3,5 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
1 yemek kaşığı limon suyu

Yapılışı:

Şerbetin hazırlanması için toz şeker,su ve limon suyu tencereye konulur on beş dakika kaynatılır soğumaya bırakılır.Hamur için bütün malzemeler yoğurma kabına konulur ele yapışmayan yumuşak bir hamur oluşturulur ve yarım saat dinlendirilir.Hamur iki eşit parçaya bölünür ilk parça dikdörtgen şeklinde yarım santim kalınlığında açılır.Cevizin yarısı hamurun her yerine gelecek şekilde yayılır ve rulo yapılır.Rulo yapılan hamur üç santim kalınlığında kesilir ve dik olarak tepsiye dizilir.180 derecede ısıtılmış fırında 35-40 dakika arası pişirilir.Fırından çıkan ilk sıcaklığı giden tatlıların üstlerine şerbet dökülür.Afiyet olsun:)