8 Mayıs 2018 Salı

ÇİÇEK TATLI




ÇİÇEK TATLI

Malzemeler:

200 gr tereyağı yada margarin oda ısında bekletilmiş
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı sıvıyağ
2 yemek kaşığı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 su bardağı artı bir yemek kaşığı un
Bir fiske tuz

Şerbet için gerekli malzemeler:

3 su bardağı toz şeker
2,5 su bardağı su
1 yemek kaşığı limon suyu
1 çay bardağı kabuğu soyulmuş çiğ badem
Bir yumurta akı

Yapılışı:

Öncelikle şerbet için toz şeker,su ve limon suyu bir tencereye konulur on beş dakika kaynatılır soğumaya bırakılır.Hamur için bütün malzemeler bir yoğurma kabında yoğurulur yarım saat dinlendirilir.Hamur iki parçaya bölünür ilk hamur merdane ile yarım santim kalınlığında açılır.Çiçek formundaki kurabiye kesme kalıbıyla hamur üç çeşit boyda kesilir.Büyük boy kesilen hamurun ortasına yumurta akı sürülerek orta boy hamur aynı şekilde yumurta akı sürülerek en küçük boy hamur konulur.Çiçekler fırın tepsisine dizilir orta kısmı işaret parmağı ile hafif bastırılır yumurta akı sürülür ve badem yada fındık ile süslenir.180 derecede ısıtılmış fırında 25-30 dakika arası pişirilir.Fırından çıkarılan tatlının ilk sıcaklığı gittikten sonra soğuk şerbet dökülür.Afiyet olsun:)