13 Mayıs 2018 Pazar

TAVUK TANTUNİ





TAVUK TANTUNİ

Malzemeler:

500 gr tavuk göğsü çok küçük parçalara kesilmiş(Tarif 5 porsiyonluktur)
5 adet lavaş ekmeği
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 dolu tatlı kaşığı kırmızı toz biber
Yarım çay kaşığı kimyon
Yarım çay kaşığı karabiber
Bir fiske kekik
Tuz

Piyaz için gerekli malzemeler

2 orta boy kuru soğan
2 adet domates
Maydanoz
1 tatlı kaşığı sumak

Yapılışı:

Tava harlı ateşe konulur ve tava kızınca tavuk etleri konularak suyunu çekene kadar pişirilir.Tavuk etlerinin üstüne sıvıyağ eklenir sırasıyla baharatla ve tuz konulur.Bir süre piştiğinde yarım çay bardağı su eklenir.Bir lavaş ekmeği tavaya bastırılır ve yumuşayıp yemeğin suyunu hafif çekince servis tabağına konulur.Piyaz için soğanlar ay şeklinde doğranır kıyılmış maydanoz ve sumak eklenir.Domatesler küçük küp şeklimde doğranır.Servis tabağına konulan lavaş ekmeğine tavuk etleri konulur piyaz ve domates eklenerek dürüm yapılır.Diğer lavaş ekmeklerini hazırlarken aynı işlem yapılır su miktarı azalırsa tekrar bir miktar su eklenir dürümler hazırlanır.(Afiyet olsun:)