24 Mayıs 2018 Perşembe

ALAÇATI MUHALLEBİSİ




ALAÇATI MUHALLEBİSİ

Malzemeler:

1 litre süt
1 su bardağı un
1.5 su bardağı toz şeker çok tatlı sevmeyenler oranı azaltılabilir
125 gram tereyağı
2 poşet damla sakızlı vanilin
Su bardağı ölçüsü 250 ml

Yapılışı:

Tereyağı eritilir un eklenerek 3-4 dakika kavrulur fazla kavrulmamalı, unun rengini sarartmamalı.Süt konularak kısık ateşte devamlı çırpılarak pişirilir.Toz şeker ve damla sakızlı vanilinler eklenir.Damla sakızı kullanılırsa 2 küçük tane ve havanda dövülerek un haline gelmiş olmalı.Muhallebi cam bir kaseye konularak mikser ile 15 dakika çırpılır.Bu sayede muhallebi değişik bir kıvamda köpük köpük oluyor.Karışım kaselere bölüştürülür servis sırasında tarçın serpilir.Afiyet olsun:)