15 Nisan 2019 Pazartesi

LİNZER TURTA (LİNZER TORTE)




LİNZER TURTA (LİNZER TORTE)

Malzemeler:

100 gt tereyağı
100 gr matgarin
370 gr un
1/2 paket kabartma tozu yani 1 tatlı kaşığı
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı kakao
150 gr fındık (rondoda ince çekilmiş)
200 gr toz şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
Çay kaşığı ucu ile ince dövülmüş karanfil
500 gr erik marmelatı çilek veya ahududu marmelatı olabilir

Yapılışı:

Tereyağı ve margarin karıştırılır.Bütün malzemeler marmelat hariç eklenerek hamur oluşturulur.Hamur yarım saat buz dolabında dinlendirilir.1/3 hamur parçası üstü için ayrılarak kalan hamur merdane ile açılır.Tart kalıbı yağlanır açılan hamur kalıba yerleştirilir ve 1,5 cm yükseklik bırakılarak hamurun kenarları kesilir.Marmelat hamurun üstüne yayılır.Kalan hamur merdane ile açılır rulet hamur kesme aleti ile 1,5  2 cm kalınlığında şeritler kesilir.Kesilen şeritler marmelatın üstüne yerleştirilir ve yumurta sarısı sürülerek 180 derecede ısıtılmış fırında 40 dakika pişirilir.Tart kalıbının alt kısmına beş cm kalınlığında iki uzun parça pişirme kağıdını koyarsanız tartınızı kolayca kalıptan çıkarabilirsiniz.Soğuyunca servis edilir.Afiyet olsun:)