15 Nisan 2019 Pazartesi

TUNA NEHRİ DALGASI TURTASI ( DONAUWELLE )






TUNA NEHRİ DALGASI TURTASI ( DONAUWELLE )

Malzemeler:

Kek hamuru için gerekli malzemeler:

4 adet yumurta
180 gr margarin oda ısında bekletilmiş
180 gr tereyağı oda ısında bekletilmiş
1 poşey vanilya
6 yemek kaşığı süt
380 gr un
1 yemek kaşığı kakao
2 yemek kaşığı süt kakaolu hamur için kullanılacak
1 litrelik konserve vişne ben kendi yaptığım konserveyi kullandım

Yapılışı:

Tereyağı ve margarin toz şeker,vanilya ile çırpılır.Yumurtalar eklenir çırpmaya devam edilir.Un kabartma tozu ve süt eklenerek kek hamuru hazırlanır.Fırın tepsisine pişirme kağıdı serilir ve dikdörtgen ayarlanabilen kek kalıbı yerleştirilir.Kek hamurunun yarısı kalıba konularak düzleştirilir.Kalan hamura kakao ve süt eklenir çırpılır beyaz hamurun üstüne konularak düzleştirilir.Vişne konservesi süzülür vişne taneleri kakaolu hamurun üstüne dizilerek 180 derecede ısıtılmış fırında 30-40 dakika arası pişirilir.

Vişneli sosun hazırlanması:

500 ml vişne suyu
1 poşet vanilyalı toz puding

Vişne suyunun içine puding tozu konularak karıştırılır pişirilir.Fırından çıkarılmış soğumuş kekin üstüne konularak üstü düzleştirilir soğumaya bırakılır.

Kremanın hazırlanması:

500 ml süt
1 poşet vanilyalı puding tozu
3 yemek kaşığı şeker
100 gr margarin oda ısında bekletilmiş
150 gr tereyağı oda ısında bekletilmiş

Süt.vanilyalı puding tozu ve toz şeker karıştırılır pişirilir.Yayvan bi tabağa konularak üstü streç film ile sıkıca kapatılır soğumaya bırakılır.Pudingin ve katı yağları sıs oranı oda ısında olmalı yoksa krema kesilir.Tereyağı ve margarin çırpılır kaşık kaşır pudinğ eklenir.Krema kısa süre çırpılır ve kalıbın üstüne konularak yayılır düzleştirilir.

Çikolatalı katın hazırlanması:

100 gr bitter çikolata
100 gr sütlü çikolata
3 yemek kaşığı ayçiçek yağı

Çikolatalar benmari usulü eritilir ve sıvı yağ eklenir.Karışım soğuyunca en üst kat olarak kremanın üstüne dökülerek yayılır.Çikolata tam donmadan çatal,varsa tırtıklı hamur kartı ile dalgalar yapılır.Yanı pastanın ismini alan tuna nehri dalgaları oluşturulur.Buz dolabında kısa süre soğutulur ve adet dilim olan pastamız servise hazırdır.Afiyet olsun:)