3 Nisan 2019 Çarşamba

MANTARLI DANA ROSTO




MANTARLI DANA ROSTO

Malzemeler:

4 adet dana rosto
400 gr kestane mantarı
1 adet kapya biberi
1 adet orta boy kuru soğan
1 yemek kaşığı biber salçası
1 su bardağı domates püresi
Tuz,karabiber,toz kırmızı biber
Ayçiçek yağı

Yapılışı:

Kuru soğan küp şeklinde doğranır ayçiçek yağında sotelemeye başlanır.Doğranmış kapya biberi eklenir ve domates sosu,biber salçası eklenir.Aynı zamanda etler kızgın ayçiçek yağında mühürlenir.Etlerin her bir yanı 4 dakika kadar mühürlenir.Tenceredeki malzemelerin içine tuz ve baharatlar eklenir bir miktarda su konularak etler dizilir.Doğranmış mantarlar etlerin üstüne konularak kısık ateşte bir saat pişirilir.Yemek bir saat sonra ve suyunu çekince servise hazırdır.Afiyet olsun:)