8 Eylül 2019 Pazar

ÇİKOLATALI TRİLEÇE



ÇİKOLATALI TRİLEÇE

Malzemeler:

Kek için gerekli malzemeler:

6 adet yumurta sarıları aklarından ayrılacak
100 gr toz şeker
150 gr un
1 poşet kabartma tozu
1 poşet vanilya
2 yemek kaşığı kakao

Sütlü karışım için gerekli malzemeler:

1 litre süt
100 gr toz şeker
3 yemek kaşığı kakao
200 ml krema
50 gr bitter çikolata

Ganaj için gerekli malzemeler:

300 gr krema
200 gr bitter çikolata

Yapılışı.

Öncelikle 22x32 cm ebatlarında fırın kabı yağlanır alt kısmına pişirme kağıdı serilir.Yumurta akları kar beyaz olana kadar mikser ile çırpılır ve yumurta sarıları teker teker eklenir.Toz şeker konulur ve diğer malzemeler elenerek eklenir karıştırılır kalıba yerleştirilir.180 derecede ısıtılmış fırında 20 dakika pişirilir.Kek soğurken sütlü karışım hazırlanır.Sütün içine toz şeker ve kakao konulur kaynayınca çikolata ve krema eklenir.Soğumuş kek kalıptan çıkartılır pişirme kağıdı alınarak ters bir şekilde kalıba tekrar konulur.Kekin alt kısmı düz olduğu için ters çevrilir.Kürdan ile sık sık delikler açılır ve sıcak süt karışımı dökülür.Kek en az dört saat kekin sütü çekmesi için bekletilir bu arada ganaj hazırlanır.Krema ocağa alınır kaynayınca kıyılmış çikolata konularak karıştırılır.Ganaj arada karıştırılarak fındık kreması kıvamına gelene kadar bekletilir ve kekin üstüne yayılır.Bir gece buz dolabında bekletilen çikolatalı trileçe servise hazırdır.Afiyet olsun:)