27 Eylül 2019 Cuma

SAN SEBASTİAN CHEESECAKE






SAN SEBASTİAN CHEESECAKE

Malzemeler:

600 gr beyaz krem peynir
200 gr kaymak
200 ml krema
5 adet yumurta
1,5 su bardağı toz şeker(bardak ölçüsü 200 ml)
1 tatlı kaşığı tepeleme nişasta

Yapılışı:

Öncelikle 24 cm lik kelepçeli kek kalıbına pişirme kağıdı konulur.Pişirme kağıdı buruşturup konulursa daha kolay yerleştirilir.Beyaz krem peynirler mikserle çırpılır ve toz şeker eklenir.Mikseri hiç durdurmadan çırpma işlemi devam eder ve yumurtalar teker teker konulur.Krema ve kaymak eklenir.Son olarak nişasta elenerek eklenir bir süre dana çırpılır ve çırpma işlemine son verilir.Fırın 180 derecede ısıtılır ve cheesecake fırına konulur.Yaklaşık 60 dakika kızarana kadar pişirilir.Oda ısında tamamen soğuyana kadar bekletilir.Bir gece buzdolabında bekletilir ve servis edilir.Afiyet olsun:)