8 Eylül 2019 Pazar

TAVUK KANAT VE KÖRİLİ BASMATİ PİRİNÇ PİLAVI



TAVUK KANAT VE KÖRİLİ BASMATİ PİRİNÇ PİLAVI

Tavuk kanat için gerekli malzemeler:

1 kg tavuk kanat
1 yemek kaşığı bal
1 yemek kaşığı hardal
2 yemek kaşığı zeytin yağı
yarım limonun suyu
1 tatlı kaşığı tatlı kırmızı biber
Yarım çay kaşığı karabiber
1 diş sarımsak rendesi
Tuz

Yapılışı:

Tavuk kanatları ocakta tütsülenir yıkanır havlu kağıtla kurulanır.Üstüne yukarıda sayılı olan malzemeler konularak karıştırılır iki saat buz dolabında bekletilir.Bir tepsi yağlanır ve tavuk kanatları dizilir.fırın 200 derecede ısıtılır ve yarım saat pişirilir.Yarım saat sonra tersleri çevrilerek yarım saatte diğer tarafları pişirilir.Son olarak tekrar çevrilerek on beş dakika daha pişirilir servise hazırdır.Tavuk kanatları pişerken basmati pirinç pilavı hazırlanır.

Malzemeler:

2 su bardağı basmati pirinci
1 yemek kaşığı köri
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
3 su bardağı su
Tuz

Yapılışı:

Pirinçler yarım saat tuzlu ılık suda bekletilir.Tereyağı kızartılır sıvıyağ eklenir.Yıkanmış süzülmüş pirinç eklenerek bir süre kavrulur bu esnada köri konulur ve sıcak su,tuz eklenir.Tencerenin kapağı kapalı olarak kaynatılır suyunu hafif çekince ocağın altı kısılır.Yarım saat kısık ateşte demlendirilir ve ocak kapatılır.Kağıt havlu kapağın altına konularak bir süre bekletilir.Tavuk kanat ile servis edilir.Afiyet olsun:)