24 Eylül 2019 Salı

PASTANE POĞAÇASI








PASTANE POĞAÇASI

Malzemeler:

250 gr margarin oda ısında bekletilmiş(su oranı az olan margarin
1 su bardağı su(bardak ölçüsü 200 ml)
1 küp yaş maya 42 gr
2 yemek kaşığı toz şeker
2 adet yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
4 su bardağı un
Yağsız beyaz peynir,yada sucuk
Üstüne sürmek için yumurta sarısı

Yapılışı:

Margarin ve yumurtalar karıştırılır.Yaş maya,toz şeker,su ve su eklenerek tekrar karıştırılır.Un eklenerek hamur yoğurulur.Un miktarı margarinin su oranına göre değişebilir yumuşak ele yapışmayan bir hamur oluşturulur.Hamurdan irice parçalar kopartılır yuvarlanır sade orta kısmı bastırılarak beyaz peynir konulur.Hamur ele alınarak hafif büyütülerek orta kısımından kapatılır kenar kısımlarının dudak şeklinde kalması sağlanır.Hamur tezgaha konulur elimizin yan kısmıyla orta kısmına sıkıca bastırılır tepsiye dizilir.Poğaçalara yumurta sarısı sürülür yarım saat tepside mayalandırılır ve 180 derecede ısıtılmış fırında 20 25 dakika arası pişirilir.Afiyet olsun:)