17 Ocak 2020 Cuma

MANTAR,KORNİŞON SOSLU DİDİKLENMİŞ DANA ETİ (PULLED BEEF)



MANTAR,KORNİŞON SOSLU DİDİKLENMİŞ DANA ETİ (PULLED BEEF)

Malzemeler:

1500 gr dana eti (bütün doğranmamış)
2 adet kuru soğan
4-5 diş sarımsak
1,5 yemek kaşığı domates salçası
yarım çay bardağı soya sosu
1 yemek kaşığı hardal
Karabiber,toz kırmızı biber,pul biber
1-2 yemek kaşığı tereyağı
3-4 yemek kaşığı sıvıyağ eti mühürlemek için
200 gr mantar
5-6 tane kornişon turşu
2 yemek kaşığı un


Yapılışı:

Öncelikle döküm tencerenin içine sıvıyağ konulur kızınca et mühürlenir.Et ayrı bir kaba alınır tencerenin içine tereyağı konulur iri kıyılmış kuru soğan,sarımsak kısa süre sotelenir.Salça,hardal ve soya sos konulur son olarak baharatlar eklenir.2 su bardağı su konularak et sosun içine konulur bir iki dakika kaynatıldıktan sonra kapağı kapatılır 130 derecede ısıtılmış fırında 4 saat pişirilir.Pişen et ayrı bir kaba konulur tenceredeki sebzeli su süzğeçten geçirilir.Dilimlenmiş mantarlar tencereye konularak pişirilir.Un bir miktar su ile seyreltilir ve sosun içine konularak sosun koyulaşması sağlanır.Son olarak küçük doğranmış kornişon turşu ilave edilir sos hazırdır.Et didiklenir ve sosa konularak karıştırılır.Patates püresi ile servis edilir.Afiyet olsun:)