17 Ocak 2020 Cuma

MUZLU MAGNOLİA TATLISI



MUZLU MAGNOLİA TATLISI

Malzemeler:

1 litre süt
200 gr toz şeker
50 gr un
40 gr nişasta
2 adet yumurta
200 ml krema
1 vanilya
170 gr bebe bisküvisi
70 gr tereyağı
2-3 adet muz

Yapılışı:

Bisküviler rondodan geçirilir ve erimiş soğumuş tereyağı eklenir karıştırılır.Kuplara yada kaselere kırıntı bisküviler paylaştırılır bastırılarak yerleştirilir.Dilimlenmiş muz dilimleri kupların yan tarafına yapıştırılır.Yumurtalar,nişasta, un mikser ile çırpılır.Sütün bir kısmı eklenir ve kalan süt,toz şeker ocağa konulur.Mikser ile çırpılan karışım eklenerek devamlı karıştırılarak puding pişirilir.Ocaktan alınan pudingin içine vanilya ve krema eklenir.Mikser ile 3-4 dakika çırpılır.Kuplara paylaştırılan puding soğumaya bırakılır.Servis sırasında arzuya göre kıyılmış çikolata,kakao veya muz dilimleriyle servis edilir.Afiyet olsun:)