15 Eylül 2021 Çarşamba

EKMEKTEN ÇORBA ÇANAĞI TARİFİ




EKMEKTEN ÇORBA ÇANAĞI TARİFİ

Malzemeler:

450 gr un
50 gr çavdar unu
20 gr yaş maya
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı toz şeker
Tuz
300 ml ılık su

Yapılışı:

Un,çavdar unu,toz şeker,tuz ve sıvı yağ ve yaş maya bir kap içine konularak su ilavesi ile hamur yoğurulur.Yaklaşık on dakika yoğurulduktan sonra on beş dakika dinlendirilir.Hamur 200 gr lık dört eşit parçaya bölünür,kalan hamur parçası üstüne konulmak üzere kenara ayrılır.hamurlar yuvarlanır pişirme kağıdına konularak su ile ıslatılır.Hamurlara bastırılarak hafif yassıltılır,kalan hamur parçası yuvarlanarak tam üstüne ıslatılarak yapıştırılır.Hamurlar üstü kapalı olarak 30 dakika bekletilir.Bu arada fırın 225 derecede ısıtılır ve ekmek çanakları 12,13 dakika pişirilir.Arzu edilen bir çorba sunulurken üst kısmı kapak olmak olmak üzere kesilir.Ekmeğin içinden bir miktar alınır, kenarları ve tabanı bastırılarak çorbaya yer açılır.Çorba konularak kapağı kapatılır,servis edilir. Afiyet olsun:)