15 Eylül 2021 Çarşamba

SUSHİ TARİFİ HOSO-MAKİ URA-MAKİ NİĞİRİ-SUSHİ

 




SUSHİ TARİFİ  HOSO-MAKİ  URA-MAKİ  NİĞİRİ-SUSHİ


Malzemeler:

250 gr sushi pirinci

500 ml su

50 ml pirinç sirkesi

1 yemek kaşığı toz şeker

Tuz

Nori yaprakları

Bambu sushi matı ve kaplamak için streç folye

İç dolgu malzemeleri:

Surimi

Ton balığı konservesi

Somon balığı fileto (paket)

Salatalık çekirdek kısmı alınmış

Avokado

Wasabi

Kavrulmuş susam ve çörek otu

Soya sos ve zencefil turşusu

Yapılışı:

Pirinç yıkanır ve su eklenerek on dakika orta ısıda pişirilir.Üstüne bir mutfak havlusu konularak on dakika bekletilir.Pirinç sirkesine toz şeker ve tuz konularak karıştırılır dinlemiş pirinç lapasına eklenerek karıştırılır,sogumaya bırakılır..Nori yaprakları ortadan ikiye kesilir,çok kalın dilimler olmasın.Çekirdek kısmı alınmış salatalıkla ve avokado ince uzun dilimlenir.soman ve surimide ince dilimlenir.

HOSO-MAKİ

Bambu matı streç filmle kaplanır bir yaprak nori yaprağı konulur elimiz ıslatılarak pirinçten nori yaprağının üzerine ince bir tabaka yayılır.Yaprağı kenarları bir santim boşluk kalmalı yapıştırmak açısından.Orta kısmına salatalık ve surimi dilimleri konulur bir miktar wasabi sürülür dikkatlice rulo yapılır sıkı bir rulo olmalıdır.Bir diğeri ise avokado dilimi ve somon dilimi konularak çok az wasabi sürülür aynı şekilde sarılır.

URA-MAKİ

Bambu matın üstüne nori yaprağı konularak pirinç ile kaplanır.Dikkatlice ters çevrilir ve ton balığı ,salatalık dilimi konularak yine wasabi sürülür sıkıca yine rulo yapılır.Bir diğer sushi ise avokado ve ton balığı yada surimi konularak yine çok az wasabi sürülür rulo yapılır.Ura-maki tamamlanınca susam ve çörek otu karışımına bulanır.Bu iki sushi ruloları tamamlanınca çok keskin bir bıçakla önce ortada ikiye sonra her rulo dörde kesilir.

NİĞİRİ-SUSHİ

Eller ıslatılır ve ceviz büyüklüğünde parçalar alınarak oval bir şekil verilir.Üst kısmı parmak ile hafif bastırılır bir miktar wasabi sürülür somon balığı dilimi konulur.

Bütün sushiler hazırlandığında kesilen dilimler dik olarak niğiri-sushi düz olarak servis tabağına yerleştirilir.Wasabi,soya sos ve zencefil turşusu ile servis edilir.Afiyet olsun:)