23 Eylül 2021 Perşembe

ZEBRA PASTA












ZEBRA PASTA


Malzemeler:

Pandispanya için gerekli malzemeler:

8 adet yumurta akı

8 adet yumurta sarısı

1 poşet vanilya

20 gr nişasta

260 gr toz şeker

Hamur ikiye bölünür

1. hamur içi 120 gr un

2. hamur için 95 gr un ve 25 gr kakao


Krema için gerekli malzemeler:

650 gr krema

140 gr bitter çikolata

80 gr toz şeker


Yapılışı:

Yumurta akları bir dakika mikser ile çırpılır,nişasta ve şekerin 1/4 ü eklenerek dört dakika çırpılır katı bir kıvama gelir.Sarılarına kalan toz şeker konularak beş dakika çırpılır.sarılarına yumurta akları azar azar eklenerek plastik spatula ile karıştırılır.Karışım iki eşit kaba alınır ve ilk kaba 120 gr un elenerek eklenerek yumurtayı söndürmeden karıştırılır.İkin kaba konulan karışıma 95 gr un ve 25 gr kakao elenerek eklenir aynı şekilde karıştırılır.İki kek kelepçesi 18 cm çapında ayarlanır ve alt kısmları alüminyum folyo ile alt tabanı kaplanır.İki karışımdan bir kaşık beyaz bir kaşık kakaolu olmak üzere kalıplar doldurulur.Fırın 175 derecede ısıtılır ve pandispanyalar 25-30 dakika pişirilir.Fırından çıkartılır soğuyunca streçe sarılır bir gece buz dolabında bekletilir.


Kremanın hazırlanması:

150 gr krema kaynatılır ve kıyılmış çikolata,toz şeker konularak eriyene kadar karıştırılır.karışım bir kaseye konularak buz dolabında yarım saat bekletilir.500 gr kremanın içine çikolatalı karışım konulur ve mikserle çırpılır.Katı bir kıvam alınca krema hazırdır.


Pastanın birleştirilmesi:

Pandispanyalar iki eşit parçaya kesilir.yarım çay bardağı su içine bir yemek kaşığı toz şeker konularak ısıtılır,soğutulur.Bir dilim pandispanya servis tabağına konulur,bol şerbet ile ıslatılır.Krema,krema sıkma torbasına konulur,pandispanyanın üstüne ortadan başlayıp spiral bir şekilde sıkılır.Son kata kadar bu işlem yapılır ve üst kata krema konulmaz pasta kelepçesine konularak buz dolabına iki saat soğutulur.Soğutulan pastanın kenarları ve üstü kana krema ile sıvanır,arzuya göre süslenir.Afiyet olsun:)