23 Ocak 2022 Pazar

5 MANDALİNA İLE OCAKTA PİŞEN KOLAY KEK



5 MANDALİNA İLE OCAKTA PİŞEN KOLAY KEK


Malzemeler:

5 adet mandalina

20 gr toz şeker

20 gr tereyağı


Kek malzemesi:

1 adet yumurta

50 gr toz şeker

170 gr un

60 ml ay çiçek yağı

100 ml süt

1 poşet kabartma tozu

1 poşet vanilya


Yapılışı:


26 cm çapındaki teflon tava içinde tereyağı eritilir,toz şeker konularak karamel rengi olana kadar pişirilir.Ocaktan alınır ve ortadan ikiye kesilmiş mandalinalar dizilir.Yumurta,toz şeker ile çırpılır vanilya eklenir.Sıvı yağ,süt konulur,un ve kabartma tozu eklenerek kek hamuru hazırlanır.Kek hamuru mandalinaların üstüne yayılır tavaya bir kapak kapatılarak kısık ateşte 10-15 dakika pişirilir.Ters çevirmeden önce kürdan ile test yapılır.Kürdana kek hamuru yapışıyorsa biraz daha pişirmek gerekir.Bir servis tabağına alınan kekin diğer tarafıda 10 dakika pişirilerek tavadan servis tabağına alınır.Soğuyunca dilimlenerek servis edilir.Afiyet olsun:)