24 Ocak 2022 Pazartesi

ŞEKERLİ ANASONLU EKMEK




   ŞEKERLİ ANASONLU EKMEK


Malzemeler:

400 gr un

120 gr toz şeker

20 gr yaş maya

1 adet yumurta

150 gr ılık süt

60 gr sıvı yağ

1 yemek kaşığı anason tohumu


Yapılışı:

Unun içine toz şeker konulur.Ilık süt içine maya ufalanarak eklenir ve un karışımına konulur.Yumurta,sıvı yağ,anason ilave edilerek hamur özlenene kadar yoğurulur.Üstü kapalı olarak bir saat yada bulunduğu ortama göre daha uzun süre mayalandırılır.Tezgah hafif unlanır ve hamur parmak uçlarıyla bastırılarak bir dik dörtgen yapılır.Bir uçtan başlıyarak hamur rulo yapılır ve fırın tepsisine konulur.Üstü kapalı olarak bir saat sıcak ortamda mayalandırılır.Fırın 180 derecede ısıtılır ve 30 dakika pişirilir.Anasonlu,şekerli ekmek dilimlenerek servise hazırdır.Fındık kreması,reçel yada bal kaymakla tüketilir.Afiyet olsun:)