13 Ocak 2022 Perşembe

PIRASALI BAKLAVALIK YUFKADAN PİLELİ BÖREK









PIRASALI BAKLAVALIK YUFKADAN PİLELİ BÖREK 


Malzemeler:

1 paket baklavalık yufka
1/2 su bardağı ay çiçek yağı
1/2 çay bardağı süt
1 kğ pırasa
1 yemek kaşığı domates salçası
Tuz,karabiber

Yapılışı:

Öncelikle pırasalar ince ince kıyılır sıvı yağda kavrulur.Domates salçası ,tuz ,karabiber eklenerek pırasa suyunu çekene kadar pişirilir, soğumaya bırakılır.Fırın tepsisine dört yufka kenarlardan sarkacak şekilde bir yukarı biri aşağı doğru iki yufkada de yanlara konulur orta kısmına yağ karışımı sürülür.Bir adet yufka ortaya konulur yağlanır tekrar bir yufka daha orta kısma konularak yağlanır.Tekrar dört yufka kenarlardan sarkacak şekilde ilk yaptığımız gibi yerleştirilir.Tekrar aralara yağ sürülür iki yufka daha ortaya konulur.İç harç ortaya serilir ve tekrar orta kısma iki yufka konularak kenarlar ortada toplanır.Evde pırasalı börek sevmeyen olduğu için bir köşesine peynir koydum.En üste bir yufka daha konulur ve dört yufka kısa kenardan dört eşit parçaya kesilir.Kesilen parçalar yağ karışımdan sürülerek böreğin kenarlarına pile gibi konulur.Böreğin üstü tekrar yağlanır orta kısma susam konularak 180 derecede ısıtılmış fırında pişirilir.Dilimlenerek servis edilir.Afiyet olsun:)