26 Ocak 2014 Pazar

FATAYER (ARAP PİDESİ)



FATAYER (ARAP PİDESİ)


Malzemeler:

Hamur için:

3 su bardağı un
1 yemek kaşığı kuru maya
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1/3 su bardağı sıvı ayçiçek yağı
1 + 1/3 su bardağı süt
Tuz

İç harcı için:

300 gr kıyma
1 adet sarı dolmalık biber
1 adet kırmızı kapya biber
1 adet orta boy domates
2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
Yarım çay kaşığı karabiber
Yarım çay kaşığı kimyon
1 yemek kaşığı sumak
2 yemek kaşığı dolmalık fıstık

Yapılışı:

 Un bir yoğurma kabına konur, orta kısmı havuz şeklinde açılarak kuru maya, toz şeker, kabartma tozu, tuz konularak yavaş yavaş süt eklenerek hamur yoğurulur.Son olarak sıvıyağ eklenir, ele yapışmayan yumuşak bir hamur oluşturulur.Hamur bir saat üzeri örtülerek mayalanması için bekletilir.İç harç için, kuru soğan, domates ve biberler çok küçük parçalara doğranır.Bir kap içerisine kuru soğan, tuz ve baharatlar konulur, karıştırılır.Kıyma ve ayçiçek yağı ilave edilir.Bütün malzemeler karışınca domates ve biberler eklenir, karıştırılır.Mayalanan hamur 30 adet parçaya bölünür.Hamurlar 10 cm uzunluğunda açılır.1,5 yemek kaşığı kadar iç harçtan orta kısma konulur.Kenarları kapatılır.Pişirme kağıdı yerleştirilmiş tepsiye pideler dizilir.Arzuya göre pidelerin yarısına dolmalık fıstık serpilir.200 derece ısıtılmış fırında 15-20 dakika arası pişirilir.Sıcak servis edilir.Afiyet olsun:)