3 Ocak 2014 Cuma

ÇATLAK KURABİYE



ÇATLAK KURABİYE


Malzemeler:

3 su bardağı un
4 adet yumurta
Yarım su bardağı sıvıyağı
1,5 su bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı kakao
2 çay kaşığı kabartma tozu
1 fiske tuz

Üstü için:

Yarım su bardağı pudra şekeri

Yapılışı:

Bir çırpma kabında yumurta ve toz şeker 1-2 dakika çırpılır.Sıvıyağı ve bir kapta karıştırılmış un, kakao, kabartma tozu, vanilya, tuz karışımı çırpma kabına ilave edilir.Karışım karıştırılır.Hafif yumuşak bir hamur oluşturulur.2 saat buz dolabında soğutulur.Fırın 180 dereceye ayarlanır.İrice ceviz büyüklüğünde parçalar koparılır, yuvarlanır, pudra şekerine her yeri bandırılır.Pişirme kağıdı yayılı tepsiye aralıklı olarak dizilir.Sıcak fırına konulur,10-12 dakika arası pişirilir.